Novice


Vrh slovenskega gospodarstva v znamenju treh generacij

V naslednjih dneh se bodo začele intenzivne priprave na letošnji Vrh slovenskega gospodarstva, ki bo 22. novembra na Brdu pri Kranju.

Uresničeni predlogi iz agend GZS

Vlada je objavila deveto poročilo o uresničevanju predlogov gospodarstva za izboljšanje poslovnega okolja in dvig konkurenčnosti.

Odziv na DigitAgendo sredi februarja

Sredi februarja bo znan odziv Vlade RS na priporočila iz DigitAgende, sporočajo z ministrstva za javno upravo, ki koordinira predloge za izboljšanje poslovnega okolja in višjo konkurenčnost.

Zakon o investicijah intenzivno v pripravi

Po objavi kanadskega avtomobilskega giganta Magna International, da bo začela s prvo fazo investicije v Sloveniji, to je ličarskega obrata, se intenzivno pripravlja tudi zakon o spodbujanju investicij.

Zaživele Smernice za javno naročanje gradenj 1.0

V podporo hrani slovenskega porekla

200.000 evrov je bilo odobreno za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov.

Prvi odzivi ministrstev na DigitAgendo

Na priporočila iz DigitAgende, digitalne agende za gospodarstvo, so se že odzvala prva ministrstva.

Digitalna Slovenija

Digitalna Slovenija

DigitAgenda 2016: kako z digitalizacijo dvigniti produktivnost do 2025. Vlada obljublja, da bo agendi skušala čim bolj slediti.

Zmanjšanje obremenitev iz naslova garancij za pošiljke odpadkov

S prenovo Uredbe o izvajanju Uredbe (ES) o pošiljkah odpadkov (Ur. list RS št.78/16) in uveljavitvijo pripomb zbornice glede finančnih garancij (določitev časa veljavnosti garancij, možnost delnih garancij…) pričakujemo pospešitev postopkov izdaje soglasij za pošiljke odpadkov.

Vzpostavljena digitalna.si

Posodobitev šolskih programov, velika nacionalna digitalna koalicija ter razvojna podpora države so prednostna splošna priporočila za hitrejšo in uspešnejšo digitalizacijo gospodarstva.

Arhivi

RSS